Logeerboerderijtje De Rietkap/>

				<h1><span></h1>
				
				<ul class=

De Rietkap

Brochure 2020 (pdf)

Logeerboerderijtje De Rietkap is een vrijstaande, gelijkvloerse studio voor 2-3 personen. Onze accommodatie is ruim (44m2) en biedt u veel privacy omdat deze zich in een apart gebouw bevindt. Voor de deur staat een zitbankje. Daarnaast is er een erg fijn, beschut terras in een afgescheiden gedeelte van onze tuin, vlakbij uw ingang. U kunt er heerlijk vertoeven tussen de bomen.

Het centrum van Gieten is vlakbij, net zoals wandelgebieden en fietsroutes. Centraal gelegen op de glooiende Hondsrug is dit een prachtige locatie waarvanuit u op pad kunt gaan. Toeristische plaatsen, zoals Borger, Drouwen en Rolde liggen op fietsafstand. Zuidlaren, Assen, Groningen en Emmen zijn binnen vijftien tot dertig minuten bereikbaar, per auto of met het openbaar vervoer.

Tot in de jaren 60 was het gebouw in gebruik als boerderijtje. Binnen herinneren de prachtige gebinten ons aan vroegere tijden, en natuurlijk ook het rieten dak aan de buitenkant.
Wij gaven De Rietkap haar naam en maakten er een fijne plek van om te verblijven, waarmee wij hopen onze gasten een geweldige tijd in een authentieke studio te mogen bezorgen.

We kennen hier een mooie diversiteit aan vogels en insecten. Kom gerust eens op het bankje bij onze vijver zitten, want het is er af en toe een heus spectakel van vlinders, kikkers en libellen.
De biologische moestuin voorziet ons ook van kruiden. Zoals laurier, munt voor in de thee, oregano, thijm, salie en marjoraan.

De Rietkap is voorzien van vloerverwarming en ecologische isolatie. Ons afval wordt gescheiden en zoveel mogelijk gecomposteerd. Zonnepanelen leveren de nodige stroom.

Tot ziens in De Rietkap!
Friso en Corina
De Rietkap
De Rietkap