Corleora Workshops & Sieradenparty's/>

				<h1><span></h1>
				
				<ul class=

Encaustic art

Workshop Encaustic art Van heerlijk geurende gekleurde bijenwas worden in de workshop Encaustic Art prachtige kunstwerkjes gemaakt. Hiervoor hoef je niet creatief, en al helemaal geen befaamd schilder(es), te zijn want iedereen kan het!

We maken gebruik van een intuïtieve techniek en 'lezen' de beelden die op de kaarten verschijnen. Het is een erg ontspannende "creativiteit" waarbij het niet gaat om een ethisch verantwoord schilderij te maken - dat kan wel spontaan gebeuren - maar om intuïtief en spontaan bezig te zijn.

Door met een strijkijzertje lagen bijenwas over elkaar te zetten, komen als vanzelf sprekende beelden uit de bijenwas te voorschijn die we ook gaan duiden. En soms... zie je helemaal niks. Dan worden het gewoon leuke kaarten. Een aantal foto's staan op de fotopagina.

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van Encaustic Art.
Encaustic Art: vrouw


Encaustic Art: man Breuk... De (witte) vrouw op de bovenste kaart is bang en deinst achteruit, de man (in blauw) op de rechterkaart draait zich om en neemt afstand, hij loopt als het ware van haar weg.

Deze kaarten zijn spontaan na elkaar gemaakt. Bij Encaustic Art zie je precies op welke dag je bepaalde kaarten hebt gemaakt. De beelden lijken op elkaar of sluiten op elkaar aan.
Encaustic Art: Macht

Macht... In het midden heerst het machtscentrum. De indiaan (hoek linksboven) bekijkt het rustig vanuit de verte.
Deze kaart gaat over de macht en de kracht die je hebt om je eigen kwaliteiten naar boven te brengen. Om datgene te doen wat je het allerliefste zou willen doen. Dat bepalen anderen niet maar dat doe je zelf als het goed is.


Encaustic Art: Zinderende aarde. Zinderende aarde... Als de zeis teveel gehanteerd wordt, zal de aarde verschroeien. Oftewel: als alles is afgebrand, zijn er geen mogelijkheden meer naar een weg terug.